Salep, yabani olarak yetişen bazı orkide türlerinin toprak altında, fındık- ceviz gibi çeşitli boylarda gelişen yumrularından elde edilmektedir. Orkide yumruları hasat edildikten sonra bazı yörelerde sütte, bazı yörelerde ise suda kaynatılarak kurutmaya bırakılır. İyice kuruduktan sonra taş değirmende öğütülerek toz haline getirilir.
Ülkemizde Burdur, Kahramanmaraş, Kastamonu, Samsun gibi illerimizde doğal ortamından toplanmaktadır. Ancak bitkinin nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğundan ülkemiz de dahil dünyanın onlarca ülkesinde, doğal ortamından sökümü yasaklanmıştır.
Bu ürünümüzün 2 adedi, bir kış boyunca ihtiyacınızı karşılayabilir.
Evde Salep Yapımı
Bir litre sütü ocağa koyup kaynamaya başlarken 4 gr veya tepeleme bir çay kaşığı Baldo organik salebi, topaklanmaması için azar azar ya da bir süzgeç yardımı ile karıştırarak süte yedirin. Kıvam alana kadar kaynatın. Altının t Devamını Göster